PREDSTAVITEV

Picerija Picadilly, ki vas pozdravi na vogalu Starega Velenja, je z nami že od leta 1995. V piceriji Picadilly nudimo kar 29 vrst okusnih pic poleg tega, da strankam dajemo možnost, da sami sestavite pico, ki ni na meniju. Stranke si lahko naročijo tudi vedno sveže pripravljene solate. Da pa je ponudba še bolj pestra, dajemo na izbiro še rezance s sirom, mesom ali morskimi sadeži, juhe, razne steake in polnjene štručke. V piceriji Picadilly na meniju ne manjkajo niti sladice kot so Picadilly torta, tiramisu, jogurtova strnjenka, vroče sadje, sladoled… Vsak dan nudimo a la carte ponudbo, hrano pa pripravimo tudi za večje družbe in praznovanja. Trudimo se, da bi pri nas vsak gost našel nekaj primernega zase.


Ana Anderlič je skupaj z možem leta 1995 odprla picerijo Picadilly. Začetki so bili zelo težki, saj je bilo potrebno veliko finančnega vložka, znanja in predvsem dobre hrane, da so ljudje novo picerijo vzeli za svojo. Po enem letu se je poteza odprtja picerije izkazala za izjemno produktivno. Zavzemanje in delovanje cele družine je obrodilo sadove.


V piceriji imamo zaposlenih 5 oseb, med njimi je tudi hči gospe Anderlič, ki je tudi zelo uspešna pri opravljanju svoje vloge pri delu. Po potrebi si pomagamo tudi s študenti.


V letnem času picerija Picadilly privablja goste, ki se radi ohladijo v naravni senci lepo urejene terase, kjer lahko postrežemo 36 ljudi. Za zimski čas in tiste, ki se raje zadržujete notri, pa picerija Picadilly nudi izjemen ambient v sklopu dveh tematsko urejenih sob – španske in italijanske, kjer je prostora še za približno 50 ljudi.

Posebnost picerije Picadilly je v tem, da vse pečejo izključno v krušni peči, kjer kurimo samo z drvmi. To daje še poseben pečat in kvaliteto naši odlično pripravljeni in postreženi hrani. Na našem jedilniku najdete tudi specialiteto; to je tako imenovana Picadilly lojtra, ki jo lahko naročite vsako sredo.

V prihodnosti si želmo še povečati že tako pester izbor hrane in pridobiti še enega kuharja, da bo delo potekalo čim bolj optimalno. Lata 2010 so dokupili sosednji prostor in z njim povečali kuhinjo, kar je bila nujna poteza, glede na vse večjo ponudbo jedi.

Gospa Anderlič meni, da je vodenje gostinstva in delo v gostinstvu nasploh, zelo zahtevno. Vzame ji ogromno časa, zato prostega časa skoraj nima. Vseskozi je treba tudi vlagati v prostore in se truditi, da so stranke zadovoljne ter da se rade vračajo. Gospe Ani ni tuje niti likanje, saj vse likamo sami pa tudi čiščenje ji ni odveč in kot sama pravi: »Gazda ni samo gazda, ampak mora tudi trdo delati!«.